onsdag 15 januari 2014

Ett hjärtligt tack från Lettland


Jag vill passa på att tacka var och en av er som genom era donationer och ert stöd stöttar vårt arbete i Lettland och jag vill också tacka er som ger ert individuellt stöd till familjer i Lettland. Även om du själv kanske inte tycker att du ger så mycket är din gåva mycket värd för dem som får ta emot den. Framförallt är det viktigt för familjerna att det finns någon som tänker på dem och stöttar dem i deras svåra situation. 

Under det fjärde kvartalet i år fick vi en stor utbetalning från Hjärta till Hjärta som ska gå till sammanlagt 57 familjer. Tack vare pengarna har vi kunnat stötta familjerna med livsnödvändigheter såsom mat, ved, el och en del andra betalningar. Barn som kommer från fattiga familjer retas ofta av sina klasskamrater på grund av sina slitna och otidsenliga kläder, skor eller skolväskor. De fattiga barnen har inte heller råd att åka med på skolresor eller vara med på sådant som skolan anordnar. Även om pengarna mestadels går till mat, ved och el så kan de fattiga familjerna som får stöd från Hjärta till Hjärta köpa en del kläder och skolmaterial till sina barn tack vare stödet.

För många fattiga lettiska familjer innebär familjestödet att de har råd att köpa den maten de behöver. Andra familjer kan börja betala av på sina skulder som de dragit på sig till bostads-, el- och gasbolag när de istället valt att köpa mat till barnen. Några av dem som får stöd kommer att ha råd att köpa ved i vinter så att de slipper att frysa. För dem som dragit på sig skulder till elbolaget innebär det att de kan börja betala av på skulden så att de får tillbaka elen i sina bostäder.

Återigen ett stort tack för era gåvor

Dana Sulcs, projektledare, Misija Pakapieni, Lettland

Vill du ge en gåva till Hjärta till Hjärtas arbete i Lettland är du välkommen att sätta in gåvan på vårt Plusgiro 90 07 85-7 märk betalningen med "Familjestöd Lettland"

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar